Undgå cykeltyveri

I Danmark bliver der dagligt stjålet utallige af cykler. Det er super irriterende og det påvirker os økonomisk, men så sandelig også logistisk. Det er træls at komme for sent i skole eller for sent på arbejder. Det er i det hele taget bare træls at få sin cykel stjålet. Hos HelloRider har vi sammensat 5 tips til at forhindre din cykel i at blive stjålet.

1. Brug flere låse

Brug altid to låse: en solid ringlås til baghjulet og en god kædelås, til at fastgøre cyklen til et cykelstativ eller en anden fast genstand. Der er ingen grund til at gøre det nemt for tyven. Sørg for at sikre din cykel med to låse. På den måde sikrer du dig at tyven ikke finder det besværet værd. Hos HelloRider har vi masser af relevante låse til din cykel

2. Placer cyklen synligt

En cykel er langt mere tilbøjelig til at blive stjålet, når tyveriet er let at skjule fra befolkningen. En ideel mulighed for tyveri er, hvor der er en lav risiko for at blive taget på fersk gerning. Jo mere ubemærket, eller uskyldigt udseende jo nemmer er det for tyven. Et karakteristisk udseende kan gøre meget for at forhindre tyveri, men det vil ikke hjælpe meget, hvis din cykel er placeret i mørke omgivelser eller er blokeret fra at blive set. Vælg altid et godt oplyst, åbent område til at parkere din cykel.

3. Gør det umuligt for tyven

Hvad der ikke er der, kan ikke stjæles. Den mest idiotsikre måde at forhindre cykeltyveri er ved at tage din cykel eller cykel tilbehør væk fra gaden, når de ikke behøver være der:

 • Tag din cykel med ind om natten
 • Fjern værdifuldt tilbehør og tag det med dig
 • Undgå at parkere i højrisikoområder
 • Naturligvis kan dette tip ikke benyttes altid. Hvis du rent faktisk bruger din cykel og den absolut skal parkeres udenfor i et offentlig rum, sørg altid for at parkere den så synligt som muligt

  4. Gør din cykel svær at sælge

  Mange cykeltyve er profitdrevne. Mange cykeltyve stjæler ikke cykler for at de kan beholde dem og køre på dem. De stjæler dem så de kan sælge dem videre med profit. Jo hurtigere de kan sælge cyklen jo større profit.

  Cykeltyve er på udkig efter cykler, som de kan sælge så hurtigt og så nemt som muligt. Sørg derfor at gøre din cykel så svær så muligt at sælge. På den måde vil det afskrække tyven til at vælge din cykel som sit næste offer.

  Der er flere måder at gøre din cykel uegnet til ulovligt salg.

  Giv din cykel et unikt udseende

  Selv hvis din cykel og tilbehør er nyt, kan det ikke altid betale sig at holde dem på den måde. Selvfølgelig kan din cykel sagtens se ny og godt ud, men nogle indgravede detaljer og et par stykker tape på strategiske steder kan medvirke til at sænke den opfattede gensalgsværdi.

  Personliggør din cykel

  Foruden at gøre din cykel mere synlig, kan du krydre din cykel op med fede dekorationer, der afspejler din personlige stil. På den måde gør du også din cykel sværere at sælge. En unik cykel er let at identificere og har kun ganske få potentielle købere.

  5. Forsikre din cykel

  Man kan gøre nok så mange ting for at sikre sig mod cykeltyve. Dog er det bare ikke altid nok. Ved at følge de fire ovennænvte tips mindsker du chancen for at din cykel bliver stjålet. Skulle det alligevel ske at tyven render med din cykel, sørg endelig for at have en god have en god cykelforsikring. Cykeltyveri er utroligt træls og kan i sidste ende være yderst bekostelig.