5 tips til sikker cykling gennem vinteren

5 tips til sikker cykling gennem vinteren

Vinteren er allerede ivrig efter at gøre sin entré. Den seneste stykke tid har vi allerede haft flere dage med frost, og der vil højst sandsynligt være flere på vej. Det betyder at vejene bliver glattere at køre på. Selvom vejsalt ofte er behjælpelig, så kan man som cyklist ikke undgå at møde glatte områder undervejs på sin færden. Hos giver vi dig her fem tips til sikker færden gennem vinteren

1. Sæt sædet ned

Ved at sætte sadlen blot en anelse længere ned, så du kan jorden med dine fødder, så vil opleve en bedre kontrol og manøvredygtighed og sidste ende vil du hurtigere kunne søge støtte, hvis du glider.

2. Slip noget luft ud af dine dæk

Ved at slippe en anelse luft ud af dine dæk, så vil du opleve din cykel får bedre lidt bedre vejgreb, da den mindre luft gør dækkene breddere. Cykler du meget eller bruger du en elcykel? Overvej eventuelt at investere i et par vinterdæk til din cykel.

3. Brems mindre end normalt

Hvis du kører på en glat vej, er det vigtigt at du bremser så lidt som muligt. Selvfølgelig kan du ikke undslippe at bremse hist og her men forsøg gradvist at bremse istedet for den mere gængse hårde og bratte standsning. Ved at bremse mere gradvist forhindrer du at din cykel glider under dig.

4. Forsøg at ramme den friske nyfaldne sne

Når sneen er faldet, dannes der hurtigt spor fra andre cyklister. Prøv så vidt det er muligt at køre gennem den friske og nyfaldne sne. På den måde sikrer du dig mod at sidde fast i de dybe spor fra andre cyklister. Ligeledes forekommer tilkørte spor også langt oftere glattere end ikke tilkørte spor.

5. Vær meget opmærksom

Måske det vigtigste tip på denne liste: vær opmærksom på dine medtrafikanter! At cykle i traffikken om vinteren kan til tider være farligt. Langt de fleste trafikanter tager hensyn men der findes også dem som ikke gør. Vær opmærksom, se lige frem og hold lidt mere aftand end normal.

Find os på Facebook