Cykellygter

I vintersæsonen er det for alvor vigtigt at være synlig på cyklen. Bruger du cyklen til at pendle, så vil du regelmæssigt opleve at skulle køre, når det er mørkt. Det samme gør sig gældende for børnene, når de skal til og fra skole. Det er ikke blot ulovligt at køre uden cykellygter; det er også farligt. Det vigtigste er at dine børn og dig kommer sikkert frem til destinationen. Men hvilke cykellygter skal du så vælge? Det afgøres i særdeleshed af hvilke omgivelser, som du kører i.

Bliv set

Spectra LygtesætHvis du bor i byområder, så vil gaderne allerede være oplyst. Derfor har du heller ikke i samme omfang brug for selv at lyse vejen op. Her er det langt vigtigere at blive set. Selv med oplyste veje kan det være svært for andre trafikanter at se dig. Belysningen til dette formål er også forholdsvis billig, da du som sagt ikke behøves at lyse hele vejen op. Det er muligt at finde lygter til dette formål til under 200 kr. for et sæt.

Reelight GoDenne type lygter er som regel også aftagelige, da der ikke er tale om store, tunge lygter, men derimod mindre batteri lygter, som let kan monteres på styret og sadelpinden. Dette er Spectra lygtesættet et godt eksempel på. Med de brugervenlige gummibånd kan lygterne meget let tages af og på. Et andet godt bud er lygtesættet fra Reelight, som holdes fast med magneter.

Spectra Lygtesæt

Se bedre

Hvis du omvendt bor i et mere tyndtbefolket område, så har du i langt højere grad behov for selv at lyse vejen op, da der i mange tilfælde er sparet på gadebelysningen. Nu er det ikke kun vigtig at blive set; det er også vigtigt at kunne se hvor du kører. I sådan et tilfælde vil vi enten anbefale enten Smart eller Reelight lygter. Sidstnævnte har en lysstyrke på hele 30 candela/lumen i forlygten og er desuden både ledning- og batterifri. Hvis du bestiller dem sammen med en cykel, så sørger vi naturligvis for monteringen!

Se hele vores udvalg af cykellygter her