cykling og lykkefoelse

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi danskere er et lykkeligt folkefærd. Ifølge FNs ”World Happiness Report” ligger Danmark i toppen over verdens lykkeligste lande. Det er meget muligt, at vores store kærlighed til den tohjulede ligger til grund for dette. Cykling har nemlig en positiv indvirkning på din krops sundhed, både fysisk og psykisk.

Hvorfor cykling til og fra arbejde er godt for dig

Det kan indimellem virke uoverskueligt at finde tid til motion i en travl hverdag, hvor både arbejde, familie og venner skal passes. Men vælger du at cykle til arbejde og dermed lader bilen stå, vil du snildt få presset træning ind i din hverdag. Udover at få en masse frisk luft, så vil du også føle et større overskud og være mere klar til en dag på kontoret.

I forhold til de sundhedsmæssige effekter vil du kunne øge din sundhed med 13% ved at cykle til og fra arbejde. Dette svarer til samme udbytte af et til to besøg i fitnesscentret om ugen. Cykling giver dig også en øget beskyttelse mod alvorlige sygdomme, såsom koronar hjertesygdomme og/eller blodpropper. Udover at være sygdomsforebyggende så styrker cykling også dine led, muskler og skelet.

Cykling til og fra arbejde udløser derudover også dopamin, hvilket har en positiv effekt på stress og depression, svarende til virkningerne fra antidepressiv medicin – bare uden bevirkninger! Regelmæssig cykling vil forbedre dit energiniveau med 20% og nedsætte din træthedsfølelse med 65% - dette gælder både for moderat og høj hastighed. Cykling er ligeledes med til at give dig et øjebliks ro, hvor du kan tømme hovedet, så du ikke tager potentiel arbejdsstress med hjem til familien. Du vil i stedet have større overskud til at hygge og nyde dejlig kvalitetstid.

5 grunde til at cykling giver dig en bedre følelse

Vi vil gerne overbevise dig om de mange fordele ved cykling med følgende grunde:

 • Du føler dig bedre tilpas med dig selv
  Det kommer sikkert ikke som nogen overraskelse, men de som tager cyklen regelmæssigt til og fra arbejde har generelt et lavere BMI og fedtprocent end dem, som vælger bilen.
 • Cyklen er miljøvenlig og fordelagtig
  Cykling er ikke kun godt for miljøet men er også ganske gratis. Snup cyklen og vær god mod moder natyr og din pengepung.
 • Cykling øger sammenholdet
  Cykler formår at bringe folk sammen. Cykel til arbejde med en kollega eller med en ven til sportsklubben og oplev dejlig kvalitetstid.
 • Cykling er godt for dit mentale helbred
  På en cykeltur udløser din krop dopamin, hvilket fører til mere energi. Derudover får en cykeltur dig også til at slappe mere af og genopbygger din mentale ligevægt, så du er klar til en ny dag.
 • Vi er skabt til at bevæge os
  Cykling er suveræn motion for hele kroppen! Det styrker de store muskelgrupper, hjertet og kredsløbet samt sætter forbrændingen i vejret.

  Konklusion

  Danmark er et ægte cykelland! Vi er sikre på, at den tohjulede har en stor positiv indvirkning på vores lykkefølelse, hvilket medvirker til, at vi ligger i toppen over verdens lykkeligste lande. Cykling påvirker dig positivt – både fysisk og psykisk – ved at øge dit energiniveau, give mere personligt overskud, stærkere muskler samt bedre selvtillid. Vi krydser fingre for, at vi får godt cykelvejr de kommende dage!