Elcykler og regnvejr

Det hører desværre til den danske sommer, at regnvejr kan forekomme. En smule regn burde dog ikke forhindrer dig i at komme ud på en cykeltur på din elcykel. Din elcykel kan nemlig godt tåle det danske ”sommervejr”. Almindelig regn, sne og frostvejr – generelt det danske klima, vil ikke påvirke din elcykels holdbarhed. Der er dog et par vigtige forholdsregler, som er vigtige at følge, når det kommer til elcykel batteri og regnvejr.

Beskyttelse af elcykel batteri

En elcykel kan godt tåle regnvejr i ny og næ. Både batteri og motor er beskyttet af en kapsel, som sørger for, at regn ikke kommer ind. Udsættes batteri dog for vedvarende hård regn og fugt, så vil det have en negativ indvirkning på dets levetid. Husk derfor:

Lad din elcykel stå tørt

Sørg altid for at din elcykel står indendørs eller under et halvtag, når den ikke er i brug. På den måde sikrer du, at dit elcykel batteri bliver beskyttet fra regn og fugt bedst muligt. Og du vil få gavn af din elcykel i længere tid.

Afmonter batteri efter en våd cykeltur

Det er en rigtig god ide altid at afmontere dit elcykel batteri efter brug, specielt efter en tur i regnvejr, så det kan tørre ordentligt. Lad aldrig batteriet blive siddende på elcyklen.

Opbevar batteriet tørt og i stuetemperatur

Sørg for at dit elcykel batteri opbevares tørt og i stuetemperatur, aldrig i regn, frost eller bagende sol. Systemet vil dog selv slå fra, hvis det mærker fugt i stik og forbindelser.

En vigtig pegefingerregel

Husk altid at afmontere batteriet efter en cykeltur, så det holdes tørt. Derudover skal du også huske at slat-oplade dit batteri efter hver brug. Både afmontering og slat-opladning vil sørge for, at levetiden på dit elcykel batteri ikke mindskes yderligere.

Skulle elcykel batteriet blive ustablit grundet fugt, så er det muligt at få det udskiftet, så din elcykel kan blive så god som ny igen.

Se vores store udvalg af elcykler her