Racercykel guide

Cykelsæsonen er for alvor igang! Det betyder for mange, at racercyklen er taget ud af dens vinterhi og ud på landevejene igen. Eller måske har du tanker om at investere i en ny racercykel? Det kan dog være svært at skabe overblik over, hvilken model der er den rette for dig med de mange muligheder, der findes i dag. HelloRider er her for at hælpe dig! Derfor har vi endnu en gang allieret os med vores dygtige cykelekspert, Kristoffer, fra vores butik i København

Gode råd fra vores cykelekspert

”Det vigtigste element at have øje på er stellet, da det er det mest essentielle komponent på en racercykel” fortæller Kristoffer, og fortsætter; ”Derefter skal du kigge på hvilke hjul, sadel, bremser, gear og styr/frempind racercyklen har”. Ifølge Kristoffer er disse elementer bl.a. med til at give øget komfort på racercyklen, så du vil have mere overskud til at køre længere og stærkere.

”Det er dog vigtigt, at du sikre dig, at de elementer som har størst betydning for dig er prioriteret samt er i bedst mulig kvalitet. På den måde får du ganske enkelt den aller bedste racercykel” rådgiver Kristoffer.

Få mest for pengene

Men hvordan får du så mest for pengene? Først og fremmest skal du gøre op med dig selv, hvad du vil prioritere, er det en bestemt geargruppe eller den samlede cykeloplevelse? ”Det kan virke lidt underligt at stille disse to scenarier op mod hinanden” siger Kristoffer, og fortsætter; ”Vi oplever ofte, at købere er mere opsatte på at få de bedste gear på cyklen end selve cykeloplevelsen”. Ifølge Kristoffer er forklaringen, at det er nemmere at sammenligne geargrupper med sidemandens – lidt ligesom når motorer på biler bliver sammenlignet.

”Det er en fejl, som mange begår” fortæller Kristoffer og tilføjer, at man som køber altid skal gå efter den bedste cykeloplevelse frem for individuelle egenskaber.

”Det er utrolig vigtigt, at din nye racercykel er designet til netop dine behov og er sammensat af elementer, der supplerer hinanden og dermed giver den bedste helhed i forhold til køregenskaber, holdbarhed osv.” siger Kristoffer.

Brug for hjælp?

Har du brug for hjælp til at finde din næste racercykel, så står vi klar til at hjælpe dig med vores expertise. Vi har butikker i København, Glostrup, Odense, Kolding, Aarhus, Aalborg, hvor du kan høre mere om de forskellige cykelmodeller. Du kan også hente inspiration til alle de nye 2017 modeller. Er du ikke i nærheden af en butik, så sidder vores kundeservice selvfølgelig også klar til at rådgive dig.