vedligehold din elcykel

En elektrisk cykel er et værdifuldt eje for mange mennesker, og cykelglæden skal gerne vare så længe som muligt. Vi har sammensat et par nyttige tips til, hvordan du bedst vedligeholder din elcykel, så den kan få et langt og godt liv.

Gør det selv

Én ting du selv kan gøre for at vedligeholde din elcykel er rengøring. Fjern altid jordrester i form af sand, mudder eller endda sne og is, da det kan gøre alvorlig skade på din elcykel. Ved rengøring må du aldrig bruge en højtryksrenser eller anden vandspreder med tryk, da det kan være hårdt for elcyklens dele. Skyld i stedet med en haveslange og sørg altid for, at der ikke er vand tilbage på dele af cyklen. Derudover er det også en rigtig god ide at bruge et rustfrit produkt til at rengøre motor kæden med. Vi vil anbefale, at du minimum to gange om året, giver din elcykel den helt store rengøring, da det er med til at vedligeholde din elcykel på god vis.

Kontroller også gerne dine dæk jævnligt for at undgå slitage. Et korrekt dæktryk på elcyklen forlænger rækkevidden samt forhindrer mulige punkteringer. I dag har mange elektriske cykler en trykmåler siddende på ventilen, der angiver, om dæktrykket er i orden eller ej.

Det kan du gøre selv:

 • Fjern snavs og jordrester
 • Rengøre motor kæden
 • Kontroller dæktrykket
 • Smøre gear og tandhjul
 • Spørg om hjælp

  Generel vedligeholdelse og rengøring af din elcykel er noget, du snildt kan gøre selv. Når det kommer til mere komplekst arbejde i forhold til din elcykel, såsom batteri eller motor, så kan det være nødvendigt at spørge en cykelmakniker til råds. Hvor ofte dette er, afhænger af hvor godt du selv passer på din elcykel, samt hvor ofte den anvendes.

  Vi anbefaler, at du får det første servicetjek på din elcykel indenfor de første tre måneder efter køb. Hos HelloRider har vi adskillige servicepartnere fordelt over hele landet, som står klar til at hjælpe med din elcykel, hvis du skulle få brug for det. Vores servicepartnere vil tage sig af de vigtige dele, som der skal professionel hjælp til og dermed forhindre for tidligt slid. Vi vil råde dig til at få et servicetjek på din elcykel mindst én gang om året.

  Husk batteriet

  I princippet er batteriet på en elcykel vedligeholdelsesfrit. Der er dog et par ting, som du skal være ekstra opmærksom på for ikke at forringe dets levetid. Husk altid at slat-oplade efter hver køretur og lad det aldrig blive helt afladt. Brug også gerne din elcykel regelmæssigt, da det ligeså vil holde dit batteri i god stand. Hvis du vil vide mere om, hvordan du bedst op- og aflader dit batteri, kan du læse med her.

  Vi ønsker dig masser af (ekstra) køreglæde med din elcykel!