Mountainbikes / MTB

(2) 2 Varer fundet
Sensommer rabatter

Tabel Liste

Tabel Liste


Til toppen

Mountainbike eller MTB?

MTB

Kært barn har mange navne. MTB anvendes hypigst af fagfolk og udøvere indenfor branchen. Det er dog ikke forkert, hvis du siger mountainbike. Hvis du godt kan lide fart og spænding, så er en mountainbike en perfekt cykel til dig. Mange skovområder med spændende singletrack, skarpe sving samt stejle stigninger og voldsomme nedkørsler er ofte en del af MTB ruter, hvor du har mulighed for at teste dine færdigheder. Du kan derfor godt forberede dig på at få mudder på både sko, cykel og tøj på sådan en tur.

Disse komponenter skal du være opmærksom på

En MTB skal kunne holde til meget. Råt og kurperet terræn kan være hårdt for en cykel. Det er derfor vigtigt, at din sportscykel er i god kvalitet med en solid og tyk ramme. For at opnå den bedste køreglæde, er det vigtigt at være opmærksom på visse komponenter. Disse skal selvfølgelig også stemme overens med dine behov og forventninger. Det anbefales, at du gennemgår stel, forgaffel, hjul/nav, krank og bremser grundigt. De har stor indflydelse på kvaliteten af din mountainbike og dermed den glæde, du vil få af sportscyklen.

Vælg den rette mountainbike til dit behov

Der er væsentlige forskelle på mountainbikes til herrer og damer. Den kønsspecifikke geometri har indflydelse på komfort samt kraftoverførsel gennem cyklen. Mange damer vælger dog at investere i en herre MTB, da der ikke fremstilles det samme antal specialiserede dame mountainbikes, som er tilfældet til mænd. Vi vil dog anbefale, at du altid vælger en MTB, som passer specifikt til dit køn.

Udover den kønsspecifikke geometri har du også mulighed for at vælge, om du ønsker at investere i en elektrisk mountainbike, hvor en motor hjælper dig fremad. Derudover er hjulstørrelsen også en væsentlig faktor at have in mente, når det kommer til den generelle køreoplevelse. Oftest tales der om 27,5” og 29” hjul, hvilket beskriver diameteren. Jo mindre diameteren er, desto større kontrol har du over cyklen. Denne er oftest også nemmere at manøvre rundt med. Hvorimod en 29” giver mulighed for at opnå en højere tophastighed, da dækket ikke kan sætte sig fast i ujævnt terræn. Dit valg af hjulstørrelse skal baseres på, hvad formålet med din MTB er, samt hvilket terræn du forventer at køre i mest.

Hos HelloRider står vi altid klar til at hjælpe dig med at finde den mest optimale MTB til dine behov. Vi forhandler et stort antal kendte mærker indenfor cykler, så du har et stort udvalg af mountainbikes af høj kvalitet, og du kan finde en, der passer lige præcis til dig.