Mountainbike 29er

(99) 99 Varer fundet

Tabel Liste

Tabel Liste


Til toppen

Mountainbikes med 29” hjul

Mountainbike 29er

Mountainbiken har udviklet sig indenfor de seneste år. Hvor man førhen kun fandt mountainbikes med 26” hjul finder man i dag også mountainbikes med 27.5” og 29” hjul.
Det er vanskeligt at definere hvilken hjulstørrelse der er bedst, da dette er forskelligt alt afhængig af hvilke behov, erfaringer og ønsker man har.

Hvorfor vælge mountainbike 29er?

Mountainbiken med 29” hjul eller 29er har sin force når der skal køres i terræn med meget ujævnt underlag. Dette kan fx være i skove, hvor der er mange rødder eller sten.
Her kommer de store hjul lettere frem, da der er mindre modstand og de store hjul har lettere ved at køre over forhindringer.
Endvidere får man med 29” hjul bedre trækkræft sammenlignet med de andre hjulstørrelser. Så det bliver lettere at køre over ting med høj fart og dette vil føles mindre udfordrende og ubehageligt.

En mountainbike 29er vil føles anderledes en mountainbikes med hhv. 26” og 27.” hjul. Hjulstørrelsen gør at der er ændret nogle ting ift. geometrien. For eksempel vil cyklens front føles højere. Rytteren vil også have følelsen af sidde højere på cyklen.

Nedkørsler på denne type mountainbike vil føles fantastisk da man med en mountainbike med 29” hjul lettere holder retningen og bliver på sporet. For nybegynderen er dette et stort plus, da man kan have mere tiltro til sin cykel samt at man rent faktisk bliver på den på vej ned.
Uanset hvilket underlag du kaster dig ud på tilbyder mountainbiken med 29” hjul dig det bedste greb.

Vælger man en mountainbike 29er er der både fordele og ulemper. En af de ting der kan være en udfordring med en mountainbike 29er er manøvredygtigheden, hvis geometrien ikke lige passer. Ligeledes kan accelerationsevnen blive en smule begrænset og reaktionsevnen på de små snørklede stier en anelse langsommere.

I sidste ende skal valget af mountainbike og hjulstørrelsen på denne falde på den der bedst kan leve op til dine krav og forventninger.
Vores kundeservice sidder klar med rådgivning til dig, så du kan vælge den rigtige cykel.
Kontakt os på chat, mail eller via telefon og få en snak om fordele og ulemper. Du finder ud over mountainbikes med 29” hjul også et bredt udvalg af mountainbikes med andre hjulstørrelser fra en lang række kvalitetsmærker.