Kan jeg have barnesæde på en elcykel?

Kan jeg have barnesæde på en elcykel?

Barnestol på en elcykel

Med et barnesæde kan du cykle sammen med dit barn. Med en elcykel gør det transporten meget nemmere, både at holde farten og at komme igang med ekstra vægt på cyklen . Men kan en elcykel have en barnestol monteret? og er det sikkert? Svarene finder du her

Er det sikkert at montere en barnestol på min elcykel?

På en elcykel kan du nemt nå op i en høj fart hurtigt. At montere en barnestol på en elcykel er muligt på de fleste modeller, men er ikke noget vi anbefaler at gøre af sikkerhedsmæssige årsager. Som nævnt kan du nå op på høje hastigheder med din elcykel, og ved at montere en barnestol på elcyklen, tilføre du yderligere vægt til cyklen, hvilket vil kræve mere af dine bremser. En elcykel er også udstyret med ledninger til batteriet og lyset og vil evt. kunne blive beskadiget af barnet eller stolen.

Vi ved du elsker at cykle på din elcykel. På de fleste elcykel modeller er det muligt at montere en barnestol bag på, men sørg altid for at montere den efter producentens anvisninger, som er din garanti for det sidder rigtigt. Det er også smart at tænke over sin hastighed i forhold til trafikforholdene, så du har den rette bremselængde og sikkert kan bremse cyklen ned i fart. I det forhold anbefaler vi hydrauliske fælgbremser, eller Shimano´s rullebremse for mest effektive bremseeffekt. Det er dog altid vigtigt at tænke over sin hastighed med et barn bag på, ved alle cykler, men på en elcykel er det ekstra vigtigt.

Barnestol foran?

På en elcykel sidder displayet altid foran dig på styret. På den måde ville barnet afskærme dit syn til skærmen og evt. betjening af systemet. Du vil også kunne risikere barnet piller ved systemet mens du cykler. Har din cykel et display ved håndtaget kan en barnestol bedre betale sig. Dog husk at de fleste cykler har et stel der ikke tillader frontmontering.

Front monteret barnestole kan også monteres ved frempinden. På de fleste cykler er det ikke noget problem at montere foran dig, dog er det ikke noget vi vil anbefale på en elcykel. Har du en af følgende frempinde vil monteringen ikke være noget problem:

Elektriske cykelhåndtag

Bemærk: Har du monteret et frontsæde på en cykel med forhjulsmotor skal du være opmærksom på vægtfordelingen på cyklen. Med et barn samt motor vil cyklen være langt tungere foran end du er vant til. Dette vil have indflydelse på din cykel når du bremser og drejer cyklen rundt i et sving.

Barnesæde monteret på din el cykel

Mange elcykler er udstyret med et batteri integreret i bagagebæret. Dette kan gøre det vanskeligt at montere barnestol bagpå da bagagebæret er løftet højere op end normalt, og stellet på den måde ikke tillader beslaget at sidde så højt. De fleste barnestole skal kunne fastgøres til bagagebæret for at den sidder forsvarligt.

Vigtigt: Har du en elcykel med batteriet i bagagebæret? Det maksimale et bagagebærer kan klare er 25 kg, og med i det skal du tage hensyn til batteriets vægt (ca. 3,5 kg).Du skal derfor modregne de 3,5 kg. og de resterende 21,5 kg må stol og barn veje tilsammen.

En barnestol bagpå med et batteri i bagagebæret kan monteres hvis sadlen på cyklen er højt placeret så der er luft imellem barnestolens stel og sadlen. Du skal dog også være opmærksom på ved montering af barnestolens stel at der ikke sidder evt. kabler i vejen enten til bremsen eller motorsystemet. Der skal samtidig også være luft mellem barnestol og batteriet i bagagebæret.

Bemærk: Har du en elcykel med baghjulsmotor vær her opmærksom på at det ikke er optimalt med alt den vægt bag på cyklen. Både for cyklens køreegenskaber og for den høje vægt.

Se relaterede produkter

Find os på Facebook

Andre spørgsmål?

Har du andre spørgsmål efter at have læst mine tip? Ring til mig eller en af mine kolleger.

Sammenlign produkter