Cyclocross: Specialdesignet til skiftende terræn

Cyclocross: Specialdesignet til skiftende terræn

Cyclocross cyklen kan bedst beskrives som en blanding af en racercykel/landevejscykel og en mountainbike. En cyklocross cykel ligner en racercykel, men kigger man nærmere på dens geometri finder man tykkere dæk, hvilket giver en lavere tophastighed men et bedre vejgreb til brug på stejle stigninger. Denne cykel er en fantastisk allround cykel, som både kan bruges i hverdagen, og til landevejscykling, samt til mere ekstreme miljøer såsom stejlt terræn og mudrede skovstier.

Let, hurtig og pålidelig

I sportens verden bruges cyclocross cykler ofte i de ekstremsportsgrene man ser på TV. Her er ruterne bygget således, at der næsten altid er en forhindring, som du enten skal udenom eller over. Dette betyder at cyklen skal være i stand til at løfte sig over forhindringer og at lande sikkert igen. Alle cyclocross cykler er bygget specifikt til at være så lette og hurtige som muligt på netop denne typer distancer, men grundet dens alsidighed kan Cyclocross cyklen også med fordel benyttes i naturen og på mountainbike ruter. De bestandige dæk giver et godt greb i underlaget, men ikke så meget komfort som de meget højere dæk på en mountainbike.

Teknologisk udvikling

Også i denne cykelkategori begynder skivebremser at blive standardarten. Med muligheden for at køre i ekstreme miljøer hvor skidt og snavs hurtigt kan dække det meste af både cykel og rytter, fungerer fælgbremser simpelthen ikke godt nok. De mest kendte mærker som producerer Cyclocross cykler er blandet andet Cube og Sensa. Disse højkvalitetscykler er skabt til ekstreme miljøer og kan blive din bedste ven hvis du er til alsidig racercykelsport.

Cyclocross fietsMan met fiets op de rug

Kendemærker

Til forskel fra andre racercykler er en Cyclocross konstrueret til at kunne tåle alt slags vejr, uden at miste det aerodynamiske design som karakteriserer en racercykel. Cyclocross cykling involverer oftest en udfordrende rute på kortere distancer i både fladt og kuperet terræn. Derfor er denne type racercykel lettere end for eksempel en Gravelbike, og har desuden en mere fremadrettet kørestilling for bedre aerodynamik og mindre vindmodstand.

  • Dæk: Ligesom en mountainbike har en cyclocross cykel grovere dæk. Dette er meget vigtigt for at opretholde greb på grove skovstier eller i mudrede miljøer.
  • Bremser: En cyclocross cykel har næsten altid hydrauliske skivebremser, fordi de er meget mindre følsomme for vand, mudder og snavs.
  • Stellet: Stellet adskiller sig fra andre racercykler ved at fastere, da cyklen både skal kunne klare ekstreme stød som almindelige racere ikke normalt bliver udsat for. Fordi anvendeligheden af en cyclocross er meget alsidig, kræves der meget kontrol over dens bevægelser, og derfor føles cyklen mere komfortabel. Derudover er toprøret fladt, så du kan bære cyklen behageligt på din skulder.

Se alle cyclocross cykler

Sammenlign produkter