Kvinder tager styringen, også på landevejen

Kvinder tager styringen, også på landevejen

Cykling plejede at være en sport, der primært blev praktiseret af mænd. Sådan er det langt fra længere! Cykling er en vidunderlig sportsgren, fritidsaktivitet og motionsform uanset om du er mand eller kvinde! Grundet en stigende interesse for racercykling blandt kvinder, fokuserer flere og flere racercykelproducenter nu på udviklingen af racercykler med en geometri specifikt udviklet til kvinder.

Grunddesignet af racercykler adskiller sig ikke synderligt mellem de kønsspecifikke modeller. Du kan vælge mellem aluminium- eller carbonstel i begge kategorier. Ønsker du at vide mere om de tekniske aspekter af racercykler til kvinder? Se artiklen herunder!

Vrouwen fietsend op racefietsen

Kvinder cykler i stigende grad på racercykler

Så hvad er forskellen mellem racercykler til mænd og racercykler til kvinder? Her finder du svaret!

  • Kønsspecifik geometri: Afstanden mellem styret og sadlen er lidt kortere på grund af en kortere overkrop og en anden bearbejdning af bækkenet.
  • Andre komponenter: Racercykler til kvinder er udstyret med en speciel damesadel, et smallere styr og mindre bremsehåndtag.

Ved design af en racercykel til kvinder tages der hensyn specifikt til kvinders fysiologi. Som kvinde kan du selvfølgelig fint bruge en traditionel racercykel, men en racercykel specielt udviklet til den kvindelige fysiologi tager højde for forskellen mellem mænd og kvinder.

Afbeelding 2 vrouwen door de bocht

Hvilke producenter laver racercykler til kvinder?

Der er flere producenter som fremstiller denne type racercykel. Cube har for eksempel en stor samling af dame-racercykler, ligesom Scott og Sensa. Giant har endda skabt et specielt mærke til denne type cykler, nemlig mærket LIV. Udvalget af sportscykler til kvinder bliver stadig større, fordi flere og flere kvinder også ønsker at nyde denne fantastiske sportsgren.

Se alle damecykler

Find os på Facebook

Andre spørgsmål?

Har du andre spørgsmål efter at have læst mine tip? Ring til mig eller en af mine kolleger.

Sammenlign produkter