Hellorider.dk Elcykelguide

 • Trin   1

  STELTYPE

 • Trin   2

  MODELTYPE

 • Trin   3

  MOTORPLACERING

 • Trin   4

  RÆKKEVIDDE

Hvilken steltype passer til dig?

 • Dame

  Dame

 • Herre

  Herre

 • Lav Indstigning

  Lav Indstigning

Hvilken steltype passer til dig?

View description
View video

Ligesom almindelige cykler kan du vælge mellem forskellige steltyper af elektriske cykler. Selv om disse steltyper ofte kaldes "damestel" eller "herrestel", er alle cykler egnet til både damer og herrer.

Herre: horisontalt overrør, du løfter dit ben over sadlen for at stige op på cyklen. Ekstra rør giver ekstra stivhed og stabilitet.

Dame: overrøret løber diagonalt nedad, du træder let ind i og op på cyklen.

Lav indstigning: stellet er formet, så indstigning er endnu lavere og bredere end et damestel.

Open info Close info Close info

Hvilken elcykel passer til mig?

Den elektriske cykel er meget populær, og fordi der er så meget efterspørgsel efter elcykler, er der også mange elcykler på tilbud. Så meget, at det kan være svært at se skoven for bare træer! Hvilken elcykel skal jeg have? Hvilken elektrisk cykel passer mig bedst? På hellorider.dk forstår vi godt, at det ikke er den nemmeste opgave, at vælge en god elcykel. Derfor har vi udviklet en unik hjælpeguide, der gør det muligt at finde ud af, hvilken elcykel der er ideel til netop dig. På baggrund af en række korte spørgsmål vil vi sammensætte et udvalg af elcykler til dig, så du kan bestemme hvilken elcykel du gerne vil købe. Derved kan du på ingen tid, finde frem til den elcykel du skal have. Det er super nemt!

Hvad skal du være opmærksom på?

Hvis du vil købe en elcykel, er der flere ting du skal være opmærksom på. Hvilken elcykel er bedst for dig? Det første, som denne hjælpeguide ser på, er stellet. Hvilket cykelstel fungerer bedst for dig? Et herrestel er mere fleksibel end et damestel eller et stel med lav indstigning, selv om sidstnævnte kan give mere komfort. Det næste trin i guiden er, at vælge hvilken elcykel (type) du gerne vil have: en citybike, transportcykel, mountainbike eller en sportscykel. Dette er vigtigt for hvilket udseende og egenskaber din elcykel skal have.

I trin 3 kan du vælge mellem 3 motorpositioner: forhjulsmotor, baghjulsmotor eller centermotor. En cykel med forhjulsmotor har ofte et mindre drejningsmoment og trækker dermed mindre på batteriet. Dette sikrer, at du kan køre lidt længere på batteriet. Hvis du vælger en cykel med motor i baghjulet, går det ofte sammen med en derailleur og højere hastigheder. Når du vælger en cykel med centermotor, kan dette føles som det mest naturlige. Det 4. trin i guiden giver dig mulighed for at vælge mellem forskellige rækkevidder, og fortæller dig, hvor mange kilometer du kan køre på en opladning (et bestemt batteri). Trin 5 og 6 giver dig mulighed for, at vælge mellem leveringstid og kropshøjde, hvilket påvirker hvilken størrelse cykel er behagelig for dig, samt hvornår den kan leveres.

Har du allerede valgt din favorit?

Ved du allerede hvilken elcykel du gerne vil have, men vil du gerne prøvekøre den først? Så bestil straks en prøvetur i en af vores butikker i enten København, Århus, Herlev, Odense eller Aalborg! Du kan teste alle kendte motorsystemer og derefter træffe et mere velinformeret valg om, hvilken type cykelstel, model og rækkevidde som passer dig. Oplev en verden med lidt mere medvind!

Book en prøvetur

Sammenlign produkter