fietsenwinkel

Speed pedelecs - verdens hurtigste elcykel

Mærk friheden

Er du træt af morgentrafik, offentlig transport og parkeringsproblemer? Lad alt dette være fortid! Med en speed pedelec (også kaldet elcykel 45 km/t) kan du komme endnu hurtigere frem! Tag det smarte og sunde valg og vælg en speed pedelec til pendling i byen. Du kan lære dem bedre at kende i en af vores butikker, hvor du kan teste en Speed Pedelec eller elcykel 45 km/t. Vores eksperter står klar til at svare på dine spørgsmål. Den hurtige elcykel kan køre helt op til 45 km/t, så du nemt kan komme til arbejde, fritidsaktiviteter og indkøb i topfart.I Danmark gælder der særlige regler for kørsel af speed pedelecs. Det betyder at du skal sikre dig at du overholder lovgivningen, inden du begiver dig ud på din første tur. Det er fra 1. Juli 2018 tilladt at køre på cykelstierne - dog skal du altid køre efter forholdene og beskytte dine medtrafikanter. Se flere regler nederst på denne side.


Hvad er en speed pedelec?

En speed pedelec er en ekstremt robust, udholdende og exceptionelt hurtig elcykel. De nye supercykler giver god fart på landevejen og i bymiljøer - ja, faktisk helt op til 45 km/t. Andre elcykler har en max hastighed på 25 km/t, hvor motoren slår fra ved 20 km/t hvis du ikke træder i pedalerne. Med en speed pedelec fortsætter elmotoren med at hjælpe dig op i fart, helt op til du rammer 45 kilometer i timen. Det betyder at din speed pedelec kommer med en stærkere motor og større batteri end den almindelige elcykel - og kan klare endnu sværere udfordringer på vejen. Udflugt på de skrå bakkedrag og skovarealer? Den klarer speed pedelec. Har du brug for et ekstra transportboost i hverdagen - eller dyrker du langdistance pendling på fast basis, er elcykler og speed pedelecs et fantastisk, grønt alternativ til den tunge trafik. Speed pedelecs fås både som herrecykler og damecykler.

Test en speed pedelec eller elcykel 45 km/t

Besøg en af vores 6 butikker og prøv en cykel med exceptionel styrke, udholdenhed og pedalassistance imens du får personlig råd og vejledning fra vores pedelec eksperter. Lad dig imponere af fremtidens cykler.

Find vores butikker her

Altid GRATIS levering ved køb af speed pedelecs

Lovgivning om elcykler 45 km/t

En speed pedelec er en ekstra hurtig elcykel og der gælder derfor særlige regler!

Du er ≥ 15 år gammel
Er du mellem 15-17 år har du kørekort til bil eller knallert
Du skal bære en godkendt hjelm
Registrering ikke påkrævet
Hold dig til den maksimale hastighed!
Du skal have tegnet en lovpligtig ansvarsforsikring
Mere information

Sådan vælger du den rigtige speed pedelec

Når du skal købe speed pedelec, er der flere grundlæggende element du skal være opmærksom på. Herunder finder du de vigtigste elementer på en speed pedelec elcykel.

Motortype- og placering

Skal du køre lange distancer - eller cykler du overvejende korte ture? Søger du stor pedalassistance eller vil du gerne have lidt mere motion undervejs? Den rigtige motortype og motorplacering kan gøre en stor forskel for din køreoplevelse. Som hovedregel findes der 2 motorplaceringer for speed pedelecs: en centermotor og en baghjulsmotor. Centermotoren giver mest balance til stellet og udjævner både motorkraft og energiforbrug. Det betyder flere kilometer på opladningen og en nem håndtering af cyklen, men kræver også lidt ekstra træden i pedalerne. Baghjulsmotoren oftest sidder på de mere sporty elcykler og er skabt til særligt udfordrende terræn. Den giver et godt træk, der føles som medvind i ryggen - og den er oplagt til dig, der ønsker lidt ekstra pedalassistance i hverdagen på de længere ture.

Batterikapacitet

Jo større batteri, jo længere rækkevidde. Batterikapaciteten viser derfor hvor langt din nye speed pedelec kan køre per opladning.De små 340 Wh kan køre op til 45-60 km før de løber tør for strøm, mens de største på 1000 Wh kan vare helt op til 150-170 km. Det svarer til at køre på langs af Sjælland - eller cykle hele vejen fra Randers til Skagen! En elcykel med et større batteri er ofte en dyrere model. Men pendler du langt, kan et stort batteri hurtigt blive en god investering - både miljø- og kilometermæssigt.

Opladningstid

Find din balance. Batterier handler nemlig ikke kun om rækkevidde og styrke. Det er også vigtigt at batteriets opladningstid matcher dit behov. Et almindeligt stort batteri på 500 Wh kan tage 4,5 time at oplade fuldt, mens de små 300 Wh kan nøjes med en time. Generelt er det en god idé at oplade efter hver cykeltur, så elcyklen er klar til start og holder længere tid. Vælg et batteri der har den rigtige kombination af rækkevidde og opladningstid - så får du det bedste ud af din nye speed pedelec.

Gear og sensorer

Få jord under dækkene inden du køber. Elcykler - og særligt speed pedelecs - kræver lidt tilvænning før du kan mærke, om det er den rigtige model til dig. Når du prøvekører din speed pedelec, kan du samtidig afprøve forskellige køreprogrammer og gear for at finde dit tempo. På elcyklens display kan du samtidig følge med i både hastighed, batteristatus og kilometer tilbage på batteriet. Foruden den lovpligtige hastighedssensor, findes der to typer motorsensorer til elcykler: Rotationssensor og pedalkraftsensor. Rotationssensoren sender signal til motoren om støtte, så snart du træder ned i pedalerne. Det giver en jævn hjælp, som kan justeres fra dit cykeldisplay. Pedalkraftsensoren er lidt mere teknisk og registrerer kraften du lægger i pedalerne, som den støtter, jo hårdere du træder. Det bruger mere batteri, men føles lige så naturligt som en almindelig cykel. Sensorsystemet er oftest indbygget i elcyklen og kan ikke tilkøbes, men er en god overvejelse at have med dig, når du skal vælge elcykel og speed pedelec for første gang.

5 gode grunde til at købe speed pedelec

Er du i tvivl om du skal købe en almindelig cykel, en elcykel eller en speed pedelec? Her er 5 gode grunde til hvorfor en speed pedelec bliver din nye bedste ven.

Større rækkevidde

Nå længere på kortere tid. En speed pedelec giver en usædvanlig stor rækkevidde, der kan klare både bakket terræn og udstrakte asfaltjungler.Batteri- og motorteknologien er under konstant forbedring, der sikrer længere og længere distancer på én opladning. Det eneste du skal huske til hjemturen, er din oplader. Følg vores guide til hvordan du kan forlænge din elcykels rækkevidde her.

Højere hastighed

Kom hurtigere fra start med en solid motor, der er stærkere end andre elcykler. En speed pedelec kan køre op til 45 km/t - også i modvind. Det er helt lovligt at cykle på både cykelsti og vej - så længe du kører efter forholdene og husker din cykelhjelm.

Mere pedalassistance

Har du behov for ekstra skub i pedalerne, er speed pedelecs en fantastisk løsning. Her er motoren helt op til 1000 Wh - og derfor op til 78% stærkere end almindelige elcykler. Elcyklens ekstra kræfter giver dig 20 km/t større hastighed, der gør den ideel til både pendlere, ældre og cyklister med behov for assistance.

Grønnere trafik

Giv bilkøen baghjul med et grønnere alternativ. De hurtige elcykler er et nemt transportmiddel, der gør en forskel for miljø og mandagstrafik. En speed pedelec koster det halve af en bil, men kan bringe dig lige så let og komfortabelt fra A til B - med minimal CO2.

Bedre sundhed

Vind i håret og fart på fødderne. Savner du motion i hverdagen, er speed pedelecs en god hjælper til at få rørt kroppen - uden at ankomme svedig og træt til sine aftaler. Undersøgelser fra DTU Transport viser, at elcykler giver lyst til at cykle mere og oftere end almindelige cykler. Det betyder ekstra motion og bedre sundhed for dig, der cykler.

Værd at vide om regler og lovgivning

I Danmark gælder der særlige regler for kørsel af speed pedelecs. Det betyder at du skal sikre dig at du overholder lovgivningen, inden du begiver dig ud på din første tur. Det er fra 1. Juli 2018 tilladt at køre på cykelstierne - dog skal du altid køre efter forholdene og beskytte dine medtrafikanter. Under kørsel er det lovpligtigt at anvende en godkendt cykelhjelm, men elcyklen behøver ikke længere indregistreres. Aldersgrænsen er minimum 15 år, dog skal personer mellem 15-18 år have knallertkørekort. Tilkoblet anhænger og barnesæde er ikke tilladt på speed pedelecs. Forsikring i henhold til Færdselslovens §16 er gældende og kræver derfor en ansvarsforsikring. Hvis du har flere spørgsmål til regler om speed pedelecs, er du altid velkommen til at kontakte os på telefon, e-mail eller chat.

Producten vergelijken