Cykellåse

(11)
Faldende orden
per page
Filtre
 1. Blixum Plug-in Kæde 130cm Sort/Blå
  Blixum Plug-in Kæde 130cm Sort/Blå
 2. Abus Bordo Big Foldelås 6000/120 Sort
  Abus Bordo Big Foldelås 6000/120 Sort
 3. Axa RLC Plug-in Kæde 140 cm
  Axa RLC Plug-in Kæde 140 cm
 4. UDSALG -50%
  Abus Kædelås 8900 Ionus 85 cm
  Abus Kædelås 8900 Ionus 85 cm
 5. Axa Cherto Compact 95/9 Cykellås 95cm Sort
  Axa Cherto Compact 95/9 Cykellås 95cm Sort
 6. Blixum Plug-in Kæde 130cm Sort/Hvid
  Blixum Plug-in Kæde 130cm Sort/Hvid
 7. Axa Defender Ringlås Sort
  Axa Defender Ringlås Sort
 8. Abus Shield Plus Ringelås 5750 Sort
  Abus Shield Plus Ringelås 5750 Sort
Faldende orden
per page

Godkendt cykellås

Cykellås

Når du skal købe en ny cykellås, er det vigtigt at du sørger for at købe en godkendt cykellås - I hvert fald hvis du gerne vil have din cykel erstattet hvis den forsvinder. Danmark har nemlig deres helt egen standard for godkendelse af cykellåse. Godkendelsen foretages af Dansk Varefakta Nævn, og for at en cykellås kan blive godkendt, skal producenterne betale dem en pose penge, og det er ikke alle der har lyst til det. Der findes nemlig rigtig mange standarder for godkendelse af en cykellås, og mange af de store producenter kan være godkendt efter udenlandsske standarder, standarder som er langt strammere end de danske regler, og derfor er de ikke villige til at betale for få lavet en test af deres cykellås.

Hvad er en godkendt cykellås?

Den godkendte cykellås lever naturligvis op til op til en vis brudsikkerhed. Den må hverken kunne dirkes op eller klippes over. Derudover bliver de testet for slag, herunder specielt ved kuldepåvirkninger for at sikre, at man ikke bare kan køle en lås ned for så at få den til at låse op.

Kan en godkendt cykellås så ikke blive brudt op?

Det korte svar er JO, det kan den godt. Men det kræver det helt rigtige værktøj at få den brudt op, og skulle dette ikke virke, kan der altid tydes til en skærrebrænder. Derfor er det altid en god idé at låse din cykel fast til noget, og for alt i verden ikke låse den fast gennem forhjulet, men gennem stellet.

Hvordan sikrer du dig så mod tyveri?

Det vigtigste middel mod tyven, er selvfølgelig at have en godkendt cykellås på din cykel. Den godkendte cykellås sikrer dig mod at man ikke bare kan klippe den over og stikke af med din cykel. Og derudover som skrevet tidligere altid huske at låse din cykel fast til noget, et hegn eller andet, Du bør desuden også overveje om det du låser din cykel fast til, er lige så stærkt som din lås. Mange låser sin cykel fast til cykelstativer, uden at tænke over at disse nemt kan brydes op med en simpel boltsaks. Så for at sikre dig bedst og skulle du kun have et cykelstativ at låse den fast til, så sørg for at låse den fast til den tykke del, hvor en boltsaks ikke kan gabe over,

Hvis du ikke fandt hvad du søgte efter kan du besøge tilbehørs siden nedenunder og finde meget mere tilbehør

Sammenlign produkter